Suradnja volontera Crvenog križa i trenera GD Osijek - Žita

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Suradnja volontera Crvenog križa i trenera GD Osijek - Žita

Suradnja volontera Crvenog križa i trenera GD Osijek - Žita

Siječanj 20, 2022

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek proveli su ponovno tečaj prve pomoći za trenere Gimnastičkog društva Osijek – Žito. Nastavak je ovo dugogodišnje suradnje između dvije organizacije koja je vrlo važna u trenerskom poslu imajući u vidu da se u dvorani Sokol centar radi sa svim dobnim skupinama rekreativaca – od najmlađih članova pa sve do odraslih rekreativaca i umirovljenika.

Gimnastičko društvo Osijek – Žito dom je velikom broju redovnih članova od kojih su popriličan broj djeca predškolske i školske dobi, stoga je znanje pružanja prve pomoći od iznimne važnosti radi prevencije potencijalnih ozljeda.

„Danas smo održali radionicu prve pomoći za trenere GD Osijek – Žito kako bi bili spremni reagirati na nepredviđene situacije u vidu ozljeda koje se događaju u sportu. Prijašnjih godina smo također imali ovakav oblik suradnje, no smatramo da je važno ponoviti ih povremeno kako bi se osvježilo znanje koje je, s obzirom na vrstu posla, vrlo važno“, izjavila je Martina Muha, volonterka Crvenog križa.

Zadovoljstvo obukom nisu skrivali ni sami treneri Gimnastičkog društva Osijek – Žito.

„Jako mi je drago što smo imali obuku od strane Crvenog križa jer smatram da je ponavljanje ovakvog tipa znanja vrlo bitno, pogotovo u trenerskom poslu. Nama trenerima je vrlo važno znati kako postupiti kod ozlijede pogotovo jer dosta radimo i sa djecom. Predavači iz Crvenog križa bili su susretljivi i stručni te sam s njihovim pristupom vrlo zadovoljna. Nakon obnavljanja znanja vezanog uz prvu pomoć, mogu reći da sam znatno sigurnija da ću moći ispravno postupiti u datom trenutku“, na kraju edukacije izjavila je Ksenija Livančić, trenerica GD Osijek – Žita.

Osim kroz ovakav vid suradnje, GD Osijek – Žito i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek dugogodišnji su partneri i kroz organizaciju velikih sportskih događanja – naime volonteri Crvenog križa već više od 10 godina dio su organizacijskog tima DOBRO World Cupa Osijek te se u areni Gradski vrt brinu o zdravlju natjecatelja iz cijelog svijeta što je zasigurno jedan od najvažnijih zadataka ove velike sportske manifestacije.

 

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline