Odličan uspjeh nasljednika Benovića i Seligmana!

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Odličan uspjeh nasljednika Benovića i Seligmana!

Odličan uspjeh nasljednika Benovića i Seligmana!

Ožujak 28, 2022

Da osječka i hrvatska gimnastika se imaju s pravom nadati novim budućim reprezentativcima pokazalo je jučerašnje izdanje 1. kola Regije Istok u Slavonskom Brodu – naime, mladi natjecatelji Gimnastičkog društva Osijek – Žito na svom prvom natjecanju pokazali su odličnu formu i u Osijek se vratili s nizom medalja!

Mlada selekcija ovog osječkog gimnastičkog kluba, inače već niz godina nositelja vrhunske sportske kvalitete Grada i Županije, na netom održanom natjecanju u Slavonskom Brodu – inače svom prvom službenom natjecanju – pokazala je odličan dosadašnji rad i dala do znanja da se na ostalim izdanjima Kola Regije Istok od njih može puno očekivati.

Rezultati natjecanja:

Univerzalni program, dječaci mlađi - pojedinačno:
1.mjesto - Luka Damjanović

Univerzalni program - dječaci stariji - ekipno:
1.mjesto

Univerzalni program - dječaci stariji - pojedinačno:
1.mjesto - Adrian Adamček
2.mjesto - Jakov Mađarević
3.mjesto - Niko Burić
4.mjesto - Niko Pušić
5.mjesto - Petar Matošević
6.mjesto - Šimun Kečkeš

Obavezni program - kadeti - pojedinačno:
3.mjesto - Domagoj Ivić

Kruna prvog dijela sezona svakako će biti Prvenstvo Hrvatske koje početkom lipnja ponovno organizira njihov matični klub i gdje se njihovi treneri nadaju ponovno ovakvom sjajnom izdanju svojih vježbača.

„Prezadovoljni smo rezultatima ostvarenim ovaj vikend u Brodu – znali smo da su dečki dobri i na svim internim kontrolkama su pokazali da napreduju iz dana u dan, ali tek kada se dođe na službeno natjecanje može se vidjeti „gdje tko stoji“, takoreći. Rad s ovim dečkima nadamo se da će donijeti ozbiljne sportske rezultate u naš Osijek i da ćemo uskoro i na nacionalnoj razini pokazati tko smo“, izjavio je netom nakon natjecanja trener Tomislav Marković, inače i sam donedavno uspješan hrvatski reprezentativac.

Rezultatima svojih gimnastičara oduševljen je i trener Vladimir Mađarević.

„Jako smo zadovoljni onim što su dečki pokazali na 1. kolu Regije Istok, plan nam je na jesen ojačati ovu ekipu i dodati im nove dečke te stvoriti jaku selekciju koja je u narednim godinama dominirati domaćim natjecanjima. Plan je uskoro krenuti i sa ozbiljnim razvojem ženske gimnastike – već sada imamo selekciju curica koje se pripremaju za svoje prve nastupe i vjerujemo da i tu, uz predan rad, možemo ostvariti jako puno“.

Mlade gimnastičare iz Sokolskog doma čeka još 2 kola Kupa u Osijeku i Vinkovcima te kao kruna prvog dijela sezone i Prvenstvo Hrvatske ponovno u njihovom rodnom Osijeku. A kakva su očekivanja?

„Dat ćemo sve od sebe – sada smo pokazali da možemo puno. Slijedi nam razdoblje u kojem ćemo vrijeme posvetiti ispravljanju greški i jačanju forme tako da ćemo u borilište Gradskog vrta u lipnju sigurno izaći maksimalno spremni“, zaključio je Marković.

 

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline