Na POST-u izgubljen jedan član!

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Na POST-u izgubljen jedan član!

Na POST-u izgubljen jedan član!

Listopad 8, 2020

Program osječkog smanjivanja težine (POST) u svom prvom mjesecu održavanja ostvario izvanredne rezultate!

U programu mršavljenja POST na kraju prvog mjeseca izgubljen je jedan član. Riječ je o članu teškom 105 kg koji je posljednji put viđen početkom rujna. Zanimljivo je da nitko iz grupe ne žali za ovim gubitkom, dapače, mnogi su sretni i čak izražavaju želju da se nestalih „105 kg“ više nikad ne vrati.

Navedeno je ponašanje to čudnije što i voditelji i ostali članovi izjavljuju kako priželjkuju još bar pet do šest takvih „nestanaka“. Na izravno pitanje voditeljima programa što se doista dogodilo i jesu li prijavili nestanak, dobiven je odgovor kako nestanak nije prijavljen jer se, po njihovim riječima, navedeni član jednostavno „istopio“ pa ga nema smisla tražiti.

Naravno, riječ je o šali, iako rezultati POST-a nisu nimalo šaljivi. Naime, nakon prvog mjeseca Programa, cijela je grupa (41 polaznik) ukupno izgubila čak 105 kg, odnosno 2,56 kg po osobi.

Ovo su izvanredni rezultati i nadmašuju sva naša očekivanja. Za ovakve je programe mršavljenja prvi mjesec najkritičniji, u prvom je mjesecu postotak odustajanja najveći, a gubitak tjelesne mase najmanji. Dapače, nije rijetkost i da se jedan dio polaznika udeblja. Kod nas se dogodilo upravo obratno, ni jedan član nije odustao , a gubitak tjelesne mase je iznad prosjeka. Budu li polaznici i dalje tako marljivi i odlučni vjerojatno ćemo nadmašiti predviđen prosječni šestomjesečni gubitak od 15-20 kg.“, ističu voditelji POST-a doc. dr. sc. Mario Ćurković, spec. ob. medicine i Dražen Gorjanski, spec. ob. med.

Program POST počeo je 2. rujna i planiran je u trajanju od 6 mjeseci.

Autor teksta: Dražen Gorjanski, spec. ob. med.

POST 2

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline