Zdrav roditelj - zdravo dijete

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Zdrav roditelj - zdravo dijete

Zdrav roditelj - zdravo dijete

Projekt Zdrav roditelj - zdravo dijete ima za cilj, kroz podršku pozitivnom roditeljstvu, sadašnjim i budućim roditeljima pomoći osnažiti roditeljske kompetencije kroz niz radionica i susreta. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom DOKKICA iz Osijeka, a financiran je od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

Projekt "Zdrav roditelj - zdravo dijete" ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek - Žito uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i to od rujna 2021. godine pa sve do kolovoza 2022. godine.

Sam projekt započet će radionicom o temema zdravstvene zaštite koja će održati već krajem mjeseca listopada, a nakon toga slijedi niz drugih aktivnosti.

„Izuzetno smo sretni što je Središnji državni ured za demografiju i mlade izabrao i naš projekt „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ i uvrstio ga u financiranje za 2021. godinu. Svrha projekta je jačanje roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje roditelja na nekolicinu predavanja i niza sportskih radionica koje imaju za cilj potaknuti dublje razumijevanje roditeljske uloge, ali i promatranje odnosa roditelja i djeteta kroz sport i rekreaciju. Vrlo je važno od najranije djetetove dobi shvatiti važnost motoričkog razvoja u čemu redovito sudjelovanje u sportskoj rekreaciji izuzetno korisno“, napominje Ivana Maltašić, tajnica GD Osijek – Žita.

Navedeni projekt, GD Osijek – Žito provodi u partnerstvu s osječkom udrugom DOKKICA što će zasigurno ojačati kapacitete obje udruge i stvoriti jako partnerstvo u podršci sadašnjim i budućim roditeljima na području grada Osijeka i šire regije.

Osim predavanja, aktivnosti koje će se provoditi tijekom 2021. i 2022. godine uključivat će zajedničke sportske treninge roditelja i djece od 18 do 36 mjeseci starosti kao i treninge umjeresnog tjelesnog vježbanja prilagođenog trudnicama. Osim toga, bit će organizirani i sportski susreti očeva i djece kako bi se dodatno afirmirala i istaknula uloga oca u odgoju najmlađih.

Prijave na buduće aktivnosti moguće je napraviti kontaktom na broj 099 5364 753 (poziv / SMS / Viber / WhatsApp).

***

Projekt „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ financiran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

***

"IZAZOVI RANOG RODITELJSTVA - PODRŠKA LIJEČNIKA" – RADIONICA

Projekt "Zdrav roditelj - zdravo dijete" ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek – Žito s udrugom DOKKICA uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i to od rujna 2021. godine pa sve do kolovoza 2022. godine.

Prva aktivnost projekta bit će online radionica "Izazovi ranog roditeljstva - podrška liječnika" koju će voditi Ivana Maltašić, dr.med., specijalist obiteljske medicine s dugogodišnjim iskustvom rada s djecom najmlađe dobi.

Navedeno predavanje namijenjeno je budućim roditeljima i roditeljima djece do 3 godine starosti, a pokrit će teme zdravstvene zaštite tijekom ranog roditeljstva uključujući i teme dojenja, baby-wearinga, co-sleepinga, ranog motoričkog i psihološkog razvoja te prehrane.

Radionica "Izazovi ranog roditeljstva - podrška liječnika" održat će se u utorak, 26. listopada 2021. godine u 18.00 sati putem ZOOM aplikacije (broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje na radionici je BESPLATNO).

Prijavu je moguće napraviti putem linka: PRIJAVA

***

PRIJAVNICA ZA RADIONICU "Izazovi ranog roditeljstva - podrška liječnika"

Ova prijavnica služi u svrhu prijave Vašeg sudjelovanja na radionicu "Izazovi ranog roditeljstva - podrška liječnika" koja će se održati u utorak, 26. listopada 2021. godine u 18.00 sati putem ZOOM aplikacije (sudjelovanje na radionici je BESPLATNO).

Navedeno predavanje namijenjeno je budućim roditeljima i roditeljima djece do 3 godine starosti, a pokrit će teme zdravstvene zaštite tijekom ranog roditeljstva uključujući i teme dojenja, baby-wearinga, co-sleepinga, ranog motoričkog i psihološkog razvoja te prehrane.

Gore imenovana radionica dio je aktivnosti u sklopu provedbe projekta "Zdrav roditelj - zdravo dijete", a navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek - Žito uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i to od rujna 2021. godine do kolovoza 2022. godine.

Za sve informacije možete nas kontaktirati putem naše e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na mob. 091 421 1188.

***

U Sokolu ovaj vikend besplatna gimnastika za najmlađe

Nakon uspješno održane online radionica "Izazovi ranog roditeljstva - podrška liječnika" kroz koju su mnogobrojni roditelji imali priliku više čuti o temama zdravstvene zaštite tijekom ranog roditeljstva uključujući i teme dojenja, baby-wearinga, co-sleepinga, ranog motoričkog i psihološkog razvoja te prehrane, projekt „Zdrav roditelj – zdravo dijete“, koji provodi Gimnastičko društvo Osijek – Žito sve do kolovoza 2022. godine, ovog vikenda organizira drugu po redu aktivnost namijenjenu najmlađima i njihovim roditeljima.

Zahvaljujući podršci Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, ovog vikenda u dvorani Sokol Centar (adresa: Kralja Zvonimira 5, Osijek) bit će organizirane besplatne gimnastičke radionice za roditelje i djecu u dobi od 18 do 36 mjeseci starosti.

Cilj ovih radionica je da djeca u sigurnom okruženju, pod nadzorom trenera i uz pomoć roditelja učine prve gimnastičke korake, a sudjelujući u programu, roditelji i djeca imaju priliku ostvariti dublju emotivnu povezanost te se u djeci izgrađuje i potiče razvoj samopouzdanja i vjere u vlastite sposobnosti.

„Drago mi je što ćemo imati priliku kroz ovaj projekt predstaviti naš program vježbanja za najmlađe u dobi od godinu i pol do tri godine starosti. Treninzi su izuzetno zanimljivi i koncipirani na način da kroz različite igrice i vježbice potaknu najmlađe na razvoj motorike, fleksibilnosti i koordinacije. Ovdje također važnu ulogu imaju sami roditelji odnosno staratelji jer na neki način kroz radionicu će zauzeti ulogu pomoćnog trenera i pomoći djeci u savladavanju izazova u dvorani“, istaknuo je Daniel Zečević, trener GD Osijek – Žita.

Radionice će se održati u subotu, 27. studenog 2021. godine (Sokol Centar Osijek) i to u sljedećim terminima:
• 15.00 – 15.45h
• 15.45 – 16.30h
• 16.30 – 17.15h
• 17.30 – 18.15h
• 18.15 – 19.00h

Broj mjesta po terminima je ograničen zato pozivamo sve zainteresirane roditelje da se čim ranije prijave za sudjelovanje.

Prijava se vrši online putem poveznice: https://bit.ly/gimnasticka-radionica

Prijave na buduće aktivnosti moguće je napraviti kontaktom na broj 091 421 1188.

 

Projekt "Zdrav roditelj - zdravo dijete" ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek - Žito uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade do kolovoza 2022. godine kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

***

IDUĆI VIKEND PONOVO BESPLATNA GIMNASTIKA ZA NAJMLAĐE

Nakon uspješno održane online radionica "Izazovi ranog roditeljstva - podrška liječnika" kroz koju su mnogobrojni roditelji imali priliku više čuti o temama zdravstvene zaštite tijekom ranog roditeljstva uključujući i teme dojenja, baby-wearinga, co-sleepinga, ranog motoričkog i psihološkog razvoja, projekt „Zdrav roditelj – zdravo dijete“, koji provodi Gimnastičko društvo Osijek – Žito sve do kolovoza 2022. godine, ovog vikenda organizira drugu po redu gimnastičku radionicu za najmlađe.

Zahvaljujući podršci Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, idućeg vikenda u dvorani Sokol Centar (adresa: Kralja Zvonimira 5, Osijek) bit će organizirane besplatne gimnastičke radionice za roditelje i djecu u dobi od 18 do 36 mjeseci starosti.

Cilj ovih radionica je da djeca u sigurnom okruženju, pod nadzorom trenera i uz pomoć roditelja učine prve gimnastičke korake, a sudjelujući u programu, roditelji i djeca imaju priliku ostvariti dublju emotivnu povezanost te se u djeci izgrađuje i potiče razvoj samopouzdanja i vjere u vlastite sposobnosti.

„Drago mi je što ćemo imati priliku kroz ovaj projekt predstaviti naš program vježbanja za najmlađe u dobi od godinu i pol do tri godine starosti. Treninzi su izuzetno zanimljivi i koncipirani na način da kroz različite igrice i vježbice potaknu najmlađe na razvoj motorike, fleksibilnosti i koordinacije. Prošla radionica bila je odlična, roditelji su bili izuzetno zadovoljni te su prepoznali brojne prednosti poput, primjerice, emocionalne povezanosti s djetetom i znanje stečeno vezano uz vježbice za njihove najmlađe“, istaknuo je Daniel Zečević, trener GD Osijek – Žita.

3 2

Radionice će se održati u subotu, 11. prosinca 2021. godine (Sokol Centar Osijek) i to u sljedećim terminima:
• 15.00 – 15.45h
• 15.45 – 16.30h
• 16.30 – 17.15h
• 17.30 – 18.15h
• 18.15 – 19.00h

Broj mjesta po terminima je ograničen zato pozivamo sve zainteresirane roditelje da se čim ranije prijave za sudjelovanje.

Napomena: sudjelovati mogu svi koji do sada nisu sudjelovali u besplatnim gimnastičkim radionicama u sklopu projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“

Prijava se vrši online putem poveznice: https://bit.ly/gimnasticka-radionica2

Prijave na buduće aktivnosti moguće je napraviti kontaktom na broj 091 421 1188.

Projekt "Zdrav roditelj - zdravo dijete" ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek - Žito uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade do kolovoza 2022. godine kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

2 1

 ***

U Sokolu besplatne radionice za trudnice

Nakon uspješno provedenih gimnastičkih radionica za roditelje i najmlađe gdje su se pod nadzorom trenera učili prvi gimnastički koraci, u sklopu projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ koje provodi Gimnastičko društvo Osijek-Žito stigao je red na besplatne radionice za trudnice. Izvrsna je ovo prilika svim trudnicama da se okušaju u pažljivo osmišljenoj rekreaciji te razvijaju osnovnu snagu cijelog tijela i tijekom trudničkih mjeseci.

Zahvaljujući podršci Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, krajem mjeseca siječnja u dvorani Sokol Centar (Ul. Kralja Zvonimira 5, Osijek) bit će organizirana besplatna gimnastička radionica za sve trudnice koje .

Cilj radionice je umjerenom tjelesnom aktivnošću zadržavati i razvijati osnovnu fleksibilnost tijela koja će svim polaznicama uvelike pomoći održati za vrijeme trudnoće i vratiti nakon porođaja zdravu tjelesnu formu.

„Prednosti vježbanja u trudnoći su brojne, a na radionicama će sve polaznice raditi vježbe laganog do umjerenog intenziteta uglavnom u sjedećem ili ležećem položaju koje poboljšavaju cirkulaciju i pokretljivost. Svakako preporučamo trudnicama fizičku aktivnost, naravno uz stručno vodstvo, jer će tim putem znatno jednostavnije vratiti zdravu tjelesnu formu nakon poroda“, istaknula je Ivana Maltašić ispred GD Osijek – Žita.

Radionica će se održati u petak, 28. siječnja 2022. godine (Sokol Centar Osijek) i to u terminu od 17:00 do 18:00 sati. Broj mjesta po terminima je ograničen zato pozivamo sve zainteresirane trudnice da se čim ranije prijave za sudjelovanje.

Prijava se vrši online putem poveznice: https://bit.ly/rekreacija-za-trudnice

Prijave na buduće aktivnosti moguće je napraviti kontaktom na broj 091 421 1188.

***

Projekt "Zdrav roditelj - zdravo dijete" ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek - Žito uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade do kolovoza 2022. godine kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

***

Odlična iskustva na besplatnim radionicama za trudnice u osječkom Sokol Centru

Besplatne rekreacijske radionice za trudnice dio su projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ koji ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek - Žito uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

Do sada su održane dvije besplatne radionice za trudnice (siječanj i veljača), a cilj istih je umjerenom tjelesnom aktivnošću zadržavati i razvijati osnovnu fleksibilnost tijela koja će svim polaznicama uvelike pomoći održati za vrijeme trudnoće i vratiti nakon porođaja zdravu tjelesnu formu.

„Radionica u Sokolu bila mi je odlična! Atmosfera je bila izuzetno ugodna i lijepo se povezati sa ostalim trudnicama. Naučila sam puno vježbi koje ću početi primjenjivati kod kuće te se nadam grupi treninga za trudnice u budućnosti kako bi mogle trenirati i izmjenjivati iskustva. Vježbanje u trudnoći je definitivno bolje uz ovako stručne trenere te se zaista nadam nastavku treninga.“, zadovoljno je istaknula Nataša Grbeš Martinov, polaznica radionice

Sljedeća radionica održati će se u ožujku te će sve zainteresirane buduće majke, koje su propustili dosadašnje radionice, imati priliku naučiti nešto novo o tjelesnoj aktivnosti u trudnoći.

„Dosadašnje radionice prošle su odlično, sve prijavljene polaznice bile su izuzetno zainteresirane za rad i stjecanje novih znanja. Definitivno bih preporučio svim trudnicama da se prijave na radionice jer smatram da im to pruža veliko znanje koje je primjenjivo tijekom gotovo svih trudničkih mjeseci.“, zaključio je Daniel Zečević, voditelj rekreacije.

Pozivamo sve trudnice koje su zainteresirane uključiti se u ciklus besplatnih radionica u Sokol Centru da nam se jave na kontakt Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bismo rezervirali mjesto u budućim terminima.

trudnice1

 

***

 

Besplatne radionice za trudnice opet u Sokolu

Rekreacijske radionice u sklopu projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ koje provodi Gimnastičko društvo Osijek-Žito, ponovo su u Sokolu. Izvrsna je ovo prilika svim trudnicama da se okušaju u pažljivo osmišljenoj rekreaciji u kojoj razvijaju osnovnu snagu i fleksibilnost tijela tijekom trudničkih mjeseci.

Zahvaljujući podršci Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, krajem mjeseca ožujka u dvorani Sokol Centar (Ul. Kralja Zvonimira 5, Osijek) bit će organizirana besplatna gimnastička radionica za sve trudnice koje do sada nisu sudjelovale u na ovakvim radionicama.

Cilj radionice je umjerenom tjelesnom aktivnošću zadržavati i razvijati osnovnu fleksibilnost tijela koja će svim polaznicama uvelike pomoći održati za vrijeme trudnoće i vratiti nakon porođaja zdravu tjelesnu formu.

„Dosadašnje radionice bile su odlične, puno zadovoljnih povratnih informacije te stečena vrlo korisna znanja koja su primjenjiva tijekom svih trudničkih mjeseci. Definitivno bih preporučio svim trudnicama da participiraju u radionici jer će im to znanje i iskustvo bit od koristiti tijekom svih trudničkih mjeseci.“, istaknuo je Daniel Zečević, trener GD Osijek – Žita.

Radionica će se održati u petak, 25. ožujka 2022. godine (Sokol Centar Osijek) i to u terminu od 17:00 do 18:00 sati. Broj mjesta po terminima je ograničen zato pozivamo sve zainteresirane trudnice, koje do sada nisu sudjelovale na besplatnim radionicama, da se čim ranije prijave za sudjelovanje.

Prijava se vrši online putem poveznice: https://bit.ly/rekreacija-za-trudnice-ozujak

Prijave na buduće aktivnosti moguće je napraviti kontaktom na broj 091 421 1188 (Viber, WhatsApp, SMS) ili na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više informacija o projektu dostupno je na: https://zdravroditelj-zdravodijete.com.hr/

2

***

U travnju besplatna rekreacija za trudnice

Rekreacijske radionice u sklopu projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ koje provodi Gimnastičko društvo Osijek-Žito, ponovo su u Sokolu. Izvrsna je ovo prilika svim trudnicama da se okušaju u pažljivo osmišljenoj rekreaciji u kojoj razvijaju osnovnu snagu i fleksibilnost tijela tijekom trudničkih mjeseci.

Zahvaljujući podršci Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, krajem mjeseca travnja u dvorani Sokol Centar (Ul. Kralja Zvonimira 5, Osijek) bit će organizirana besplatna gimnastička radionica za sve trudnice koje do sada nisu sudjelovale u na ovakvim radionicama.

Cilj radionice je umjerenom tjelesnom aktivnošću zadržavati i razvijati osnovnu fleksibilnost tijela koja će svim polaznicama uvelike pomoći održati za vrijeme trudnoće i vratiti nakon porođaja zdravu tjelesnu formu.

„U travnju ćemo imati petu grupu trudnica i mogu reći da su dosadašnje grupe bile odlične. Rekreacija tijekom trudničkih mjeseci, naravno uz pravilnu izvedbu, nosi brojne zdravstvene benefite. Pozivam sve trudnice koje do sada nisu prisustvovale radionici da nam se pridruže i nauče vježbice koje će im bit od velike koristiti tijekom trudnoće.“ istaknuo je Daniel Zečević, trener GD Osijek – Žita.

Radionica će se održati u petak, 29. travnja 2022. godine (Sokol Centar Osijek) i to u terminu od 17:00 do 18:00 sati. Broj mjesta je ograničen zato pozivamo sve zainteresirane trudnice, koje do sada nisu sudjelovale na besplatnim radionicama, da se čim ranije prijave za sudjelovanje.

Prijava se vrši online putem poveznice: OVDJE

Prijave na buduće aktivnosti moguće je napraviti kontaktom na broj 091 421 1188 (Viber, WhatsApp, SMS) ili na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više informacija o projektu dostupno je na: https://zdravroditelj-zdravodijete.com.hr/

                                  

Demografija logo PNG horizontalno

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline