Zdrav roditelj - zdravo dijete

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Zdrav roditelj - zdravo dijete

Zdrav roditelj - zdravo dijete

Projekt Zdrav roditelj - zdravo dijete ima za cilj, kroz podršku pozitivnom roditeljstvu, sadašnjim i budućim roditeljima pomoći osnažiti roditeljske kompetencije kroz niz radionica i susreta. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom DOKKICA iz Osijeka, a financiran je od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

Projekt "Zdrav roditelj - zdravo dijete" ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek - Žito uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i to od rujna 2021. godine pa sve do kolovoza 2022. godine.

Sam projekt započet će radionicom o temema zdravstvene zaštite koja će održati već krajem mjeseca listopada, a nakon toga slijedi niz drugih aktivnosti.

„Izuzetno smo sretni što je Središnji državni ured za demografiju i mlade izabrao i naš projekt „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ i uvrstio ga u financiranje za 2021. godinu. Svrha projekta je jačanje roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje roditelja na nekolicinu predavanja i niza sportskih radionica koje imaju za cilj potaknuti dublje razumijevanje roditeljske uloge, ali i promatranje odnosa roditelja i djeteta kroz sport i rekreaciju. Vrlo je važno od najranije djetetove dobi shvatiti važnost motoričkog razvoja u čemu redovito sudjelovanje u sportskoj rekreaciji izuzetno korisno“, napominje Ivana Maltašić, tajnica GD Osijek – Žita.

Navedeni projekt, GD Osijek – Žito provodi u partnerstvu s osječkom udrugom DOKKICA što će zasigurno ojačati kapacitete obje udruge i stvoriti jako partnerstvo u podršci sadašnjim i budućim roditeljima na području grada Osijeka i šire regije.

Osim predavanja, aktivnosti koje će se provoditi tijekom 2021. i 2022. godine uključivat će zajedničke sportske treninge roditelja i djece od 18 do 36 mjeseci starosti kao i treninge umjeresnog tjelesnog vježbanja prilagođenog trudnicama. Osim toga, bit će organizirani i sportski susreti očeva i djece kako bi se dodatno afirmirala i istaknula uloga oca u odgoju najmlađih.

Prijave na buduće aktivnosti moguće je napraviti kontaktom na broj 099 5364 753 (poziv / SMS / Viber / WhatsApp).

***

Projekt „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ financiran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

***

"IZAZOVI RANOG RODITELJSTVA - PODRŠKA LIJEČNIKA" – RADIONICA

Projekt "Zdrav roditelj - zdravo dijete" ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek – Žito s udrugom DOKKICA uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i to od rujna 2021. godine pa sve do kolovoza 2022. godine.

Prva aktivnost projekta bit će online radionica "Izazovi ranog roditeljstva - podrška liječnika" koju će voditi Ivana Maltašić, dr.med., specijalist obiteljske medicine s dugogodišnjim iskustvom rada s djecom najmlađe dobi.

Navedeno predavanje namijenjeno je budućim roditeljima i roditeljima djece do 3 godine starosti, a pokrit će teme zdravstvene zaštite tijekom ranog roditeljstva uključujući i teme dojenja, baby-wearinga, co-sleepinga, ranog motoričkog i psihološkog razvoja te prehrane.

Radionica "Izazovi ranog roditeljstva - podrška liječnika" održat će se u utorak, 26. listopada 2021. godine u 18.00 sati putem ZOOM aplikacije (broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje na radionici je BESPLATNO).

Prijavu je moguće napraviti putem linka: PRIJAVA

***

PRIJAVNICA ZA RADIONICU "Izazovi ranog roditeljstva - podrška liječnika"

Ova prijavnica služi u svrhu prijave Vašeg sudjelovanja na radionicu "Izazovi ranog roditeljstva - podrška liječnika" koja će se održati u utorak, 26. listopada 2021. godine u 18.00 sati putem ZOOM aplikacije (sudjelovanje na radionici je BESPLATNO).

Navedeno predavanje namijenjeno je budućim roditeljima i roditeljima djece do 3 godine starosti, a pokrit će teme zdravstvene zaštite tijekom ranog roditeljstva uključujući i teme dojenja, baby-wearinga, co-sleepinga, ranog motoričkog i psihološkog razvoja te prehrane.

Gore imenovana radionica dio je aktivnosti u sklopu provedbe projekta "Zdrav roditelj - zdravo dijete", a navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek - Žito uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i to od rujna 2021. godine do kolovoza 2022. godine.

Za sve informacije možete nas kontaktirati putem naše e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na mob. 091 421 1188.

***

U Sokolu ovaj vikend besplatna gimnastika za najmlađe

Nakon uspješno održane online radionica "Izazovi ranog roditeljstva - podrška liječnika" kroz koju su mnogobrojni roditelji imali priliku više čuti o temama zdravstvene zaštite tijekom ranog roditeljstva uključujući i teme dojenja, baby-wearinga, co-sleepinga, ranog motoričkog i psihološkog razvoja te prehrane, projekt „Zdrav roditelj – zdravo dijete“, koji provodi Gimnastičko društvo Osijek – Žito sve do kolovoza 2022. godine, ovog vikenda organizira drugu po redu aktivnost namijenjenu najmlađima i njihovim roditeljima.

Zahvaljujući podršci Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, ovog vikenda u dvorani Sokol Centar (adresa: Kralja Zvonimira 5, Osijek) bit će organizirane besplatne gimnastičke radionice za roditelje i djecu u dobi od 18 do 36 mjeseci starosti.

Cilj ovih radionica je da djeca u sigurnom okruženju, pod nadzorom trenera i uz pomoć roditelja učine prve gimnastičke korake, a sudjelujući u programu, roditelji i djeca imaju priliku ostvariti dublju emotivnu povezanost te se u djeci izgrađuje i potiče razvoj samopouzdanja i vjere u vlastite sposobnosti.

„Drago mi je što ćemo imati priliku kroz ovaj projekt predstaviti naš program vježbanja za najmlađe u dobi od godinu i pol do tri godine starosti. Treninzi su izuzetno zanimljivi i koncipirani na način da kroz različite igrice i vježbice potaknu najmlađe na razvoj motorike, fleksibilnosti i koordinacije. Ovdje također važnu ulogu imaju sami roditelji odnosno staratelji jer na neki način kroz radionicu će zauzeti ulogu pomoćnog trenera i pomoći djeci u savladavanju izazova u dvorani“, istaknuo je Daniel Zečević, trener GD Osijek – Žita.

Radionice će se održati u subotu, 27. studenog 2021. godine (Sokol Centar Osijek) i to u sljedećim terminima:
• 15.00 – 15.45h
• 15.45 – 16.30h
• 16.30 – 17.15h
• 17.30 – 18.15h
• 18.15 – 19.00h

Broj mjesta po terminima je ograničen zato pozivamo sve zainteresirane roditelje da se čim ranije prijave za sudjelovanje.

Prijava se vrši online putem poveznice: https://bit.ly/gimnasticka-radionica

Prijave na buduće aktivnosti moguće je napraviti kontaktom na broj 091 421 1188.

 

Projekt "Zdrav roditelj - zdravo dijete" ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek - Žito uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade do kolovoza 2022. godine kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

***

IDUĆI VIKEND PONOVO BESPLATNA GIMNASTIKA ZA NAJMLAĐE

Nakon uspješno održane online radionica "Izazovi ranog roditeljstva - podrška liječnika" kroz koju su mnogobrojni roditelji imali priliku više čuti o temama zdravstvene zaštite tijekom ranog roditeljstva uključujući i teme dojenja, baby-wearinga, co-sleepinga, ranog motoričkog i psihološkog razvoja, projekt „Zdrav roditelj – zdravo dijete“, koji provodi Gimnastičko društvo Osijek – Žito sve do kolovoza 2022. godine, ovog vikenda organizira drugu po redu gimnastičku radionicu za najmlađe.

Zahvaljujući podršci Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, idućeg vikenda u dvorani Sokol Centar (adresa: Kralja Zvonimira 5, Osijek) bit će organizirane besplatne gimnastičke radionice za roditelje i djecu u dobi od 18 do 36 mjeseci starosti.

Cilj ovih radionica je da djeca u sigurnom okruženju, pod nadzorom trenera i uz pomoć roditelja učine prve gimnastičke korake, a sudjelujući u programu, roditelji i djeca imaju priliku ostvariti dublju emotivnu povezanost te se u djeci izgrađuje i potiče razvoj samopouzdanja i vjere u vlastite sposobnosti.

„Drago mi je što ćemo imati priliku kroz ovaj projekt predstaviti naš program vježbanja za najmlađe u dobi od godinu i pol do tri godine starosti. Treninzi su izuzetno zanimljivi i koncipirani na način da kroz različite igrice i vježbice potaknu najmlađe na razvoj motorike, fleksibilnosti i koordinacije. Prošla radionica bila je odlična, roditelji su bili izuzetno zadovoljni te su prepoznali brojne prednosti poput, primjerice, emocionalne povezanosti s djetetom i znanje stečeno vezano uz vježbice za njihove najmlađe“, istaknuo je Daniel Zečević, trener GD Osijek – Žita.

3 2

Radionice će se održati u subotu, 11. prosinca 2021. godine (Sokol Centar Osijek) i to u sljedećim terminima:
• 15.00 – 15.45h
• 15.45 – 16.30h
• 16.30 – 17.15h
• 17.30 – 18.15h
• 18.15 – 19.00h

Broj mjesta po terminima je ograničen zato pozivamo sve zainteresirane roditelje da se čim ranije prijave za sudjelovanje.

Napomena: sudjelovati mogu svi koji do sada nisu sudjelovali u besplatnim gimnastičkim radionicama u sklopu projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“

Prijava se vrši online putem poveznice: https://bit.ly/gimnasticka-radionica2

Prijave na buduće aktivnosti moguće je napraviti kontaktom na broj 091 421 1188.

Projekt "Zdrav roditelj - zdravo dijete" ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek - Žito uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade do kolovoza 2022. godine kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

2 1

 ***

U Sokolu besplatne radionice za trudnice

Nakon uspješno provedenih gimnastičkih radionica za roditelje i najmlađe gdje su se pod nadzorom trenera učili prvi gimnastički koraci, u sklopu projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ koje provodi Gimnastičko društvo Osijek-Žito stigao je red na besplatne radionice za trudnice. Izvrsna je ovo prilika svim trudnicama da se okušaju u pažljivo osmišljenoj rekreaciji te razvijaju osnovnu snagu cijelog tijela i tijekom trudničkih mjeseci.

Zahvaljujući podršci Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, krajem mjeseca siječnja u dvorani Sokol Centar (Ul. Kralja Zvonimira 5, Osijek) bit će organizirana besplatna gimnastička radionica za sve trudnice koje .

Cilj radionice je umjerenom tjelesnom aktivnošću zadržavati i razvijati osnovnu fleksibilnost tijela koja će svim polaznicama uvelike pomoći održati za vrijeme trudnoće i vratiti nakon porođaja zdravu tjelesnu formu.

„Prednosti vježbanja u trudnoći su brojne, a na radionicama će sve polaznice raditi vježbe laganog do umjerenog intenziteta uglavnom u sjedećem ili ležećem položaju koje poboljšavaju cirkulaciju i pokretljivost. Svakako preporučamo trudnicama fizičku aktivnost, naravno uz stručno vodstvo, jer će tim putem znatno jednostavnije vratiti zdravu tjelesnu formu nakon poroda“, istaknula je Ivana Maltašić ispred GD Osijek – Žita.

Radionica će se održati u petak, 28. siječnja 2022. godine (Sokol Centar Osijek) i to u terminu od 17:00 do 18:00 sati. Broj mjesta po terminima je ograničen zato pozivamo sve zainteresirane trudnice da se čim ranije prijave za sudjelovanje.

Prijava se vrši online putem poveznice: https://bit.ly/rekreacija-za-trudnice

Prijave na buduće aktivnosti moguće je napraviti kontaktom na broj 091 421 1188.

***

Projekt "Zdrav roditelj - zdravo dijete" ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek - Žito uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade do kolovoza 2022. godine kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

                                  

Demografija logo PNG horizontalno

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline